Filmajánló

Az Özönvíz előtt 
 
 
(eredeti címén: Before the Flood) egy 2016-ban bemutatott amerikai dokumentumfilm, melyet az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio a National Geographicnak forgatott klímaváltozásról szóló alkotása, amely a Föld megmentésére keresi a választ.
 Az Özönvíz előtt az elmúlt évek legnézettebb dokumentumfilmje lett.
Képtalálat a következőre: „özönvíz előtt”Kapcsolódó kép
 
 
Tartalom
  • A produkcióban az ENSZ békenagyköveti tisztségét is betöltő DiCaprio, a világ különböző régióiba látogat, hogy feltárja az emberiség okozta globális felmelegedés hatását és arra keresi a választ, hogy miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást és megmenteni az eltűnés szélére került állatfajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket. 
  • A megelőzés, a kilátások és a várható eredmények mellett, a film negatív és pozitív példákat egyaránt bemutat. Például az Egyesült Államokban sajnos vannak olyan politikai erők, ahol nagyon sok pénzt fektetnek abba, hogy elbagatellizálják, sőt tagadják a globális felmelegedés tényét és hogy ezt a nézetet terjesszék. De vannak olyan országok is, melyek már elindultak a „fenntartható jövő” útján.
  • DiCaprio a film főszereplője és narrátora, neves közéleti személyiségekkel és aktivistákkal beszélget arról, miként lehetne fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit.
  •  Interjúalanyai között olyan híres emberek szerepelnek, mint Barack Obama, Bill Clinton, John Kerry, Pan Gimun, Ferenc pápa, a NASA vezető kutatói, valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten