Misina Természet- és Állatvédő Egyesület

2016.06.14 15:40

Állatotthon

Állatotthonunk 1996 januárja óta fogad be gazdátlan, kóbor állatokat. A nálunk lévő kutyák létszáma állandóan 300-400 között mozog, ezen kívül háziállatok, díszmadarak, nyulak, teknősök, deguk, högcsögök, tengerimalacok, valamint egyéb állatok is találhatók nálunk.

Állatotthonunk felépítése:

1. Kutyák elhelyezésére szolgáló épületek

A kutyák elhelyezésére a következő épületek állnak rendelkezésre:

  • karantén az újonnan bekerülő állatok részére: a kutyák itt egy két hetes kötelező megfigyelés alatt ill. után megkapják az oltásaikat, hogy aztán ivartalanítva és mikrochippel ellátva bekerülhessenek az örökbefogadható állatok szállására
  • kölyökkarantén az újonnan bekerülő kölykök számára
  • állategészségügyi karantén a beteg állatok részére
  •  örökbefogadható kutyák szállása (itt a felnőtt, ivartalanított, mikrochippel ellátott és beoltott felnőtt kutyák találhatók)
  • kisház  az örökbefogadható kölykök számára
  • problémás kutyák szállása: tíz kennel belső és külső térrel problámás, nehezen kezelhető, különösen sok egyéni törődést igénylő kutyáink számra
  • nagytestű kutyák szállása
  • öreg kutyák szállása

Jelenleg (2010. szeptember) nagyon magas a nálunk lévő kutyák száma. Örökbefogadóink rendszeresen jönnek, ugyanakkor a megürülő helyekre rögtön újabb kutya, kutyák kerülnek be.

2. Parasztudvar

3. Rágcsálóház

4. Kisállatsimogató

5. Istálló

6. Repatriáló

7. Központi épület irodával és egy tanteremmel

Állatbemutatók

Az Egyesület alapcélkitűzései között szerepel ősi háziállataink bemutatása. Közülük megtalálható a mangalicák három színváltozata, a magyar tarka szarvasmarha, a szürke marha, a bivaly, a rackajuhok és a ciktajuhok.

Rajtuk kívül sok érdekes háziállat él a központban, nagy karámokban és villanypásztoros elhelyezéssel. Természetesen köztük sok ló is, akik nagy része szintén befogadott állatként van nálunk a gyerekek nagy örömére.

Érdekes a baromfiállomány, amelyben megtalálhatók a gyöngytyúkok és a pulykák színváltozatai, de a vizimadarak között ott vannak a libák és kacsák különböző képviselői is. Talán nálunk látható egyedül az őshonos magyar galamfajták több mint 10 fajtája.

A háziállatok egy része szintén befogadott állat, mint két szamarunk Marci és Csilla. Természetesen az állatok nagyon gyerekszeretők, hiszen gondozásukban, ápolásukban is részt vesznek a gyerekek. Különlegesség két albínó szamarunk: Albinka és Milki.

A háziállatok mellett megtalálhatók a díszállatok, kedvtelésből tartott állatok is. Ilyenek a papagájok, csincsillák, galambok, hörcsögök, tengerimalacok, fehéregerek, nyulak.

Újdonság a 2007-ben elkészült külső volier, ahol papagájok, kacagó gerlék, nyulak és deguk élnek együtt.